Gombás, aszalt paradicsomos pulykaragu
sponsored links
Múltkoriban az egyik áruházban bevásároltam fûszerekkel. Többek között wasabi-port és Jambalaya fûszerkeveréket is vettem. Ez utóbbit próbáltam ki elõször, egymás után két ételhez használtam, pulykahúst ízesítettem vele. A jambalaya igazából egy rizses-húsos fogás, ami a Karib-tenger vidékérõl származik. Éppen ezért nem tudom, hogy a fûszerkeverék, amit vettem, mennyire igazi vagy eredeti, (megtaláltam, pont ilyen volt!) de hogy finom volt, az biztos. És az alapanyagok mind olyasmik voltak, amiket amúgyis használunk a mindennapi életben, csak lehet nem ilyen kombinációban, és lehet nem ennyi mindent egyszerre. Mindkét fogás nagyon finom volt vele. Az alábbi étel készült másodiknak, az elõzõtõl megmaradt pulykahússal. A pillanat szülte az ételt, azt tettem bele, ami éppen a kezem ügyébe került. Gyorsan kellett meglennie.
Gombás, aszalt paradicsomos pulykaragu
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg pulykamell, 3-4 nagy csiperkegomba, 1 arasznyi póréhagyma (zöldesebb része, a kontraszt kedvéért), 6-7 darab aszalt paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 2 teáskanál ...