Gombhoz a kabátot, azaz borhoz az ételt
sponsored links
Már a cím alapján is érezhetõ, most ismét próbára teszem magam, legújabb feladatom, hogy a Patricius borház 2009-es száraz, sárga muskotályához találjak ki egy "finder food"-ot, azaz egy olyan ételt, amit egy piknik alkalmával, mindennemû rákészülés nélkül, értsd ez alatt, hogy nem kell hozzá, komolyabb tálalás, evõeszköz, stb. elfogyaszthatunk, jóízûen, egy pléden ücsörögve, egy szõlõskertben, a természet lágy ölén. :-)
Szóval, igen ismét verseny van, mert talán nem is én lennék, ha nem versenyeznék állandóan. Jelentkeztem a Fûszer és Lélek blog felhívására, ami az Uzsonna a szõlõskertben címmel lett meghirdetve. Azt hiszem a cím már mindent elárul. Két bort kaptam, az egyik, ez a 2009-es évjáratú sárga muskotály, amihez én ezt az igazi, szabadban, könnyen és egyszerûen fogyasztható mini hamburgert készítettem, ami ha kívülrõl nagyon egyszerûnek tûnik is, de az ízei elég különlegesek, a száraz muskotály friss gyümölcsössége nagyon jól harmonizál a gombával, fokhagymával, kakukkfûvel, és a csirkével. Mivel feltétel volt a szezonális hozzávaló is, én a tavaszi friss újhagymával, fejes salátával és medvehagymával párosítottam, ami nagyon jó választás volt, mert így együtt lett egész, ez a különleges hamburger. Most pedig jöjjön a recept.
Mini hamburgerek csirkével, tejszínes-gombás mártással
Hozzávalók 8 db mini hamburger bucihoz
35 dkg BL80 liszt
1 dkg élesztõ
1 tojássárgája + 1 a kenéshez ...