Gombapökrölt fokhagymás-erõspaprikás-salátaszives uborkasalátával

2013-07-13

sponsored links


Gombapökrölt durum szaravacska tésztával és fokhagymás-erõspaprikás-salátaszives uborkasalátával - ez volt a mai ebédem.
A család bõr nélküli csirkecombokból készült csirkepörköltet kapott ugyanilyen tésztával és saját érlelésû kovászos uborkával.
A gombapörkölt hozzávalói: 1 fej hagyma felaprózva, kevés olaj, 1 tv paprika és fél hegyes erõs paprika körömnyi darabokra vágva, 30-35 dkg csiperke gomba cikkekre vágva, csapott fehér kanálnyi só, 1,5 fehér kanálnyi csípõs fûszerpaprika, kb. 5-6 dl forró víz.
A hagymát, paprikákat és gombát a lábasba pakoltam, öntöttem hozzá kis olajat és együtt dinsztelni kezdtem só hozzáadásával. Amikor az alatta keletkezett nedvet elfõtte - vagyis zsírjára sült, megszórtam fûszerpaprikával, felengedtem forró vízzel és 15-20 percig fõztem, hogy besûrûsödjön a leve. Isteni lett.
A fokhagymás-erõspaprikás-salátaszives uborkasaláta hozzávalói: 1/2 kígyóuborka ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2013/07/gombapokr...

sponsored links

Keres?s