Gombapiac június elején - Vadzöldséges, töltött, rántott, júdásfülgomba
sponsored links
Erdei gombával most roskadásig megrakottak az asztalok a piacon. Legtöbb a szegfûgomba és a rókagomba Általában van sárga gévagomba, ízletes vargánya, molyhos tinóru, piruló galóca, nagy õzlábgomba, júdásfül gomba és galambgombák is. Bár nem gomba, de mindig vannak gyógynövény-szárítmányok, tinktúrák, egyéb gyógynövényes készítmények.
Szegfûgombából szerintem a legjobb a leves: Szegfûgombaleves - Laptopkonyha
Töltött piruló galóca zsályás tejszínes tésztával - Mesterszakács-tól piruló galócából. Rókagombából gombapapaprikás, szószok a legfinomabbak: Csirkemell rókagombás szószban - kellegyrecept
A júdásfül gomba roppanós "porcos" állaga miatt nálunk leginkább párolva, tojással megy. Ha viszont sikerül olyan darabokat találni, ami "zsebesre" nyitható, vagyis kicsit összedörzsölve, a gomba belseje felnyílik, akkor a legkiválóbb tölteni.Mostanában nem készítettem, de jól bevált már többször, ezért leírom kedvenc, fülgombás eledelünk receptjét:
Rántott fülgomba vadzöldséges töltelékkel
A fülgomba nálunk fõképp téli gomba, amikor más gomba nincs frissen, de egész évben ...