Gombapaprikás
sponsored links
A gombából készült ételeknek megvan a maguk napsugaras varázsa. Gyerekkoromban három erdõbe is jártunk gombászni, mindegyik erdõnek megvolt a maga gombatermése. Sajnos egyedül nem merek gombászni, nem vagyok biztos a szerzeményeim ehetõségében, bár egy régi kollégám, aki zenetanár volt a vegyes iskolában, úgy tanított, hogy forrázzam le a gombákat, tegyek az edénybe egy kettõbe hasított fokhagymacikket, hagyjam benne éjszakára, ha a fokhagyma megzöldül dobjam el a gombát, mert van mérgezõ is közöttük. Nos én mégsem kockáztatok és továbbra is a szupermarketbe járok gombászni, csiperkére szoktam hajtani, mert jó húsos, tartalmas.
Gyakran megkívánom a gombát, mert felidézi bennem azokat a régi kirándulásokat, meg az erdõillatot valamint a hozzá tartozó teljes fílinget, amikor a fullasztó nyárban az erdõszéli réten minden csupa virág, meg illat, a bõröd égeti a nap, aztán bemész a fák közé, ahol a lombokon áttört napsugár teljesen megszelídül....
Térjünk vissza az ételhez, mert mindjárt elsírom magam... Ez van, ha egy falusi gyerek fogságba esik a városban...