Gombaleves sajttal
sponsored links
Akárhogy igyekeztem, nem sikerült egy igazi, mutatós képet csinálni errõl a levesrõl. Viszont szerintem annyira finom volt, hogy mindenképpen megérdemli, hogy leírjam, nehogy megfeledkezzem róla.
Valahogy nem kerestem semmit, csak kattintgattam, olvasgattam a neten, amikor ezt találtam. Megtetszett a leírásból, aztán az elsõ adandó alkalommal megfõztem, és nem csalódtam.
20 dkg csiperkegombát - kicsiket sikerült vennem, így a lábával együtt - gerezdekre vágtam.
Beáztattam egy kis maréknyi szárított vargányagombát, amikor megpuhult, azt is kicsi darabokra vágtam.
Egy szép, de nem óriási sárgarépát gyufaszálnyira (julienne) gyalultam (gyalu hiányában durvára lehet reszelni).
Egy kisebb fej hagymát is apróra vágtam.
Meghámoztam és felvágtam három tojásnyi méretû krumplit.
A krumplit föltettem fõzni. Jó lett volna húslevesben, de az nem volt, ilyenkor én bátran használok egy leveskockát, ez esetben másfél liter vízhez, tehát még további sózásra is szükség van. Az erdei gomba ...