Gombaleves sajtgombóccal
sponsored links
Szeretjük a gombaleveseket, viszonylag sokféle variációban készítem, attól függõen mi van itthon éppen. A levesbetéteket is mindig változtatom, ne unjuk meg a pirított kenyérkockát. Ez a sajtgombóc nagyon finom, megéri bíbelõdni vele.
Gombaleves sajtgombóccal
Hozzávalók: 30 dkg csiperke gomba, 1 kis marék szárított erdei gomba, 1 darab sárgarépa, 1 fej hagyma, szárított kakukkfû, só, bors, 1 dl paradicsomlé, kevés citromlé, kevés olaj; a gombóchoz: 8 dkg sajt, 3 dkg liszt, 1 tojás, kevés só.
Elkészítése: A hagymát, a gombát és a sárgarépát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A szárított gombát 10 percre vízbe áztatjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk sárgarépát, majd néhány percnyi pirítás után a gombákat. Összeforgatjuk a zöldségeket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a paradicsomlevet. Ízesítjük kakukkfûvel, sóval és borssal, majd fedõ alatt addig fõzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd botmixerrel pürésítjük, végül kevés citromlével savanyítjuk. Amíg a zöldségek fõnek, elkészítjük a gombócot, a sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet, kevés sóval fûszerezzük, összegyúrjuk, és kis gombócokat formázunk belõle. Lobogó vízben kifõzzük, majd a levessel tálaljuk.