Gombaleves (paleo)
sponsored links
Nemrég érkezett meg a tejkészítõ gépemhez a fõzõfej, amit azért szerettem volna, mert nyáron is szeretek levest enni, viszont a nagy hõségben nem szívesen fõzõk a tûzhelyen hosszabb ideig készülõ dolgokat a hõleadás miatt. Magyarán nem szeretem tovább melegíteni, a nyáron amúgy is szaunának számító konyhát. A kis szerkentyû nagyon megkönnyíti a dolgom (+ magammal is vihetem, ha utazunk), azt nem is sejtettem, hogy mennyire jól mûködik... Szóval a levest tûzhelyen is fõzhetõ, mielõtt még kapnám az ívet... :) (így szoktam)
De GLASS -növényi italkészítõ automatával készítettem el most, ezt a levest is. Ha a gépre vagytok kíváncsiak, akkor ide kattintsatok. Ha pedig az eddig elkészített levesekre, növényi tejekre akkor ide. illetve ide.
A leves mellé a kedvenc palacsintánk készült, Paleolit éléskamra nagyi palacsintája lisztkeverékbõl (ide kattintva találtok elkészítési módokat és töltelék ötleteket hozzá), paleo nutellával (recept itt) töltve
Hozzávalók:
2 dkg szárított baby laskagomba (vagy más szárított gomba, frissbõl 30 dkg)
1 nagyobb répa
1 nagyobb fehérrépa
a fehérrépa zöldje
1 vöröshagyma
2 dl víz
húsleves (vagy víz + 1 evõkanál házi vegeta (recept itt)
1 gerezd fokhagyma
pirospaprika
törött bors
só
A szárított laskagombát 2 dl vízzel a gépbe tesszük. 30 percig ázni hagyjuk. Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott répát, fehérrépát, a finomra vágott vöröshagymát, petrezselyemzöldet és az összezúzott fokhagymát. Felöntjük a húslevessel. Ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával. A fõzõfejet a helyére téve, high üzemmódba 15-18 percre állítva hagyjuk, hogy a leves elkészüljön. Nem kell mellette állni, ha az idõ lejár a gép kikapcsol.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!