Gombaleves
sponsored links
A gombalevest mindig krémlevelesnek készitettem. Ma úgy gondoltam kipróbálom úgy is, hogy ne turmixoljam az összes zöldséget. És nagyon nagyon finom lett krémes, de mégsem krémleves.
Hozzávalók: 3oo dkg gomba, 4 közepes nagyságú krumpli, 3 cikk fokhagyma, 1oo ml fõzõtejszin, só.
A gombát és a krumplit megpucoltam. A gombát apró kockára vágtam, kivéve 6 fejet. Két krumplit szintén kisebb kockára vágtam kettõt meg nagyobb darabban hagytam. Odatettem fõni hideg vizbe és beletörtem a fokhagyma cikkeket. Sóztam.
Mikor a nagyobb darab krumplik megfõttek, kiszedegettem õket a levesbõl a gombafejekkel együtt és turmixoltam a tejszinnel, majd visszacsorgattam a levesbe.
Még 2 percet fõztem, épp hogy összeérjenek az izek.
Izletes!!!