Gombafejfújt
sponsored links
Hozzávalók:
- A recept forrása: http://www.mindmegette.hu/gombafelfujt-ozgerincben-sutve.recept
- 35 dkg gomba (megtisztítva)
- 1 kisebb piros kápia paprika
- 50 g kenyér (nekem: hajdinás bagett volt)
- 1 dl tej
- 1 hagyma
- 3 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olívaolaj
- só
- õrölt bors
- õrölt paprika
- vaj
- zsemlemorzsa
- A kenyeret felszeleteljük és tejbe áztatjuk.
- A gombát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
- A hagymát is megtisztítjuk, felkockázzuk és kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát is, mely hamarosan levet fog engedni. Addig dinszteljük, amíg a gomba megpuhul és a leve el nem fõ.
- Fûszerezzük sóval, borssal, paprikával, és hozzáadunk egy apró kockára vágott kápia paprikát is.
- A tejbe áztatott kenyeret kinyomkodjuk, ha szükséges (az 1 dl tej, amit én használtam, nem volt olyan sok, hogy nyomkodni kelljen).
- A tojásokat szétválasszuk, a sárgájukat a kenyérhez adjuk, a fehérjéket külön tálba tesszük és kemény habot verünk belõlük.
- A tojássárgákkal összekevert kenyeret a gombás keverékhez adjuk, hozzákeverjük a felaprított petrezselyemleveket és fûszerezhetjük is még, ha szükséges, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
- Kivajazott és zsemlemorzsával szórt õzgerincformába öntjük a masszát és 175 fokra elõmelegített sütõben kb 40 perc alatt megsütjük. (Tûpróba!)
- A recept forrása: http://www.mindmegette.hu/gombafelfujt-ozgerincben-sutve.recept