Gombafasírt sütõben sütve

2017-04-04

sponsored links





A gomba remek alapanyag, rendkívül sokféle ételben, ételhez használhatjuk. Lehet belõle leves, köret, fõétel vagy különleges ízt adó plusz is. A böjti idõszakban is segítségünkre lehet a mindennapos ?mit fõzzek ma?? kérdés eldöntésében.

Most fasírtot készítettem belõle, méghozzá olyat, ami sütõben is süthetõ, így nem lengi be az olajszag a lakást.





Hozzávalók:

50 dkg gomba (én laskagombát használtam)

közepes fej hagyma

kevés olaj

1 tojás

zsemlemorzsa

kakukkfû





Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát és szintén megpároljuk.

Ha már langyosra hûlt, késes robotgépbe rakjuk, hozzáadjuk a tojást, sót és kakukkfüvet és összedaraboljuk. Szerintem nem kell teljesen pépesre, jól esik evés közben a kisebb gombadarabokkal találkozni.

Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyivel formázható lesz, majd a külsejét zsemlemorzsába forgatjuk. Én ?egyfalatos? fasírtokat készítettem, az egyszerûség kedvéért, illetve, hogy hamar megsüljenek.

Sütõpapíros tepsiben kisütjük.





Szereted a gombát? A gombás receptjeimet itt találod!





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?









A recepthez a gombát a Bio-Fungi Kft. biztosította.





Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/04/04/gomb...

sponsored links

Keres?s