Gombafasírt sütõben sütve
sponsored links
A gomba remek alapanyag, rendkívül sokféle ételben, ételhez használhatjuk. Lehet belõle leves, köret, fõétel vagy különleges ízt adó plusz is. A böjti idõszakban is segítségünkre lehet a mindennapos ?mit fõzzek ma?? kérdés eldöntésében.
Most fasírtot készítettem belõle, méghozzá olyat, ami sütõben is süthetõ, így nem lengi be az olajszag a lakást.
Hozzávalók:
50 dkg gomba (én laskagombát használtam)
közepes fej hagyma
kevés olaj
1 tojás
zsemlemorzsa
kakukkfû
só
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát és szintén megpároljuk.
Ha már langyosra hûlt, késes robotgépbe rakjuk, hozzáadjuk a tojást, sót és kakukkfüvet és összedaraboljuk. Szerintem nem kell teljesen pépesre, jól esik evés közben a kisebb gombadarabokkal találkozni.
Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyivel formázható lesz, majd a külsejét zsemlemorzsába forgatjuk. Én ?egyfalatos? fasírtokat készítettem, az egyszerûség kedvéért, illetve, hogy hamar megsüljenek.
Sütõpapíros tepsiben kisütjük.
Szereted a gombát? A gombás receptjeimet itt találod!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
A recepthez a gombát a Bio-Fungi Kft. biztosította.