GOMBAFASIRT A SÜTÕBÕL

2017-09-12

sponsored links


Hozzávalók:

50 dkg csiperke
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
újhagyma zöldje aprra vágva
só,
örölt bors
1-1,5 dl tej
zsemlemorzsa
2 tojás


Panirozáshoz:
zsemlemorzsa
olaj



.Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, apróra felvágott gombát és puhára pároljuk. Mielõtt puhára párolódna a gombánk még megsózzuk, megborsozzuk,
beletesszük az összevágott újhagyma zöldjét  a felaprított petrezselymet.
A zsemlemorzsát tejjel összekeverjük, majd belekeverjük a gombát és a tojásokat.
Kicsit hagyjuk állni a masszát, ha szükséges zsemlemorzsával sûrûbbé tehetjük,annyira  hogy formázni tudjuk.
Golyókat formázunk a masszából és a sütõpapirral bélelt tepsibe tesszük, ahol  kissé  ellapitjuk
és olajjal megcsepegtetjük. 18o fokon légkeveréses sütõben aranybarnára sütjük, ha szükséges félidõben megforgathatjuk
.

Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2017/09/gombaf...

sponsored links

Keres?s