GOMBAFASIRT A SÜTÕBÕL
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg csiperke
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
újhagyma zöldje aprra vágva
só,
örölt bors
1-1,5 dl tej
zsemlemorzsa
2 tojás
Panirozáshoz:
zsemlemorzsa
olaj
.Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, apróra felvágott gombát és puhára pároljuk. Mielõtt puhára párolódna a gombánk még megsózzuk, megborsozzuk,
beletesszük az összevágott újhagyma zöldjét a felaprított petrezselymet.
A zsemlemorzsát tejjel összekeverjük, majd belekeverjük a gombát és a tojásokat.
Kicsit hagyjuk állni a masszát, ha szükséges zsemlemorzsával sûrûbbé tehetjük,annyira hogy formázni tudjuk.
Golyókat formázunk a masszából és a sütõpapirral bélelt tepsibe tesszük, ahol kissé ellapitjuk
és olajjal megcsepegtetjük. 18o fokon légkeveréses sütõben aranybarnára sütjük, ha szükséges félidõben megforgathatjuk.