Gomba és zeller
sponsored links
Hatalmas, 30 cm átmérõjû serpenyõmet nagyon gyakran használom. Sütni, fõzni lehet benne. Most éppen wok módra használtam, pedig nem az. Néha magam sem tudom, hogy mit fõzzek és akkor az itthon található dolgokból kell gyorsan ebédet rittyenteni. Ez alkalommal 40 dkg zellert vágtam nagyjából 2x2 centiméteres kockákra, majd egy sütõpapírral bélelt tepsire öntöttem, kis olívaolajjal összekevertem és zsemle színûre sütöttem.
Egy darabka kolozsvári szalonnát csíkokra aprítottam és amikor zsírjára sült, a serpenyõ szélére toltam, majd egy fej felkockázott hagymát dinszteltem benne. Hozzáadtam még két gerezd fokhagymát és 30 dkg felszeletelt gombát, két kakukkfûágacskát. Sózni nem kellett a szalonna miatt, de egy kis borsot azért tekertem hozzá.
A végeredmény a képen látható petrezselyemmel meghintve. Nagyon jól illik egymáshoz a gomba és a zeller. Finom egytálétel lett.