Gomba és tejföl avagy Ez van, amikor nincs más csak bukta
sponsored links
No kérem, ebbe most bele lehet veszni, hogy ez nem az, az nem ilyen, stb...
Azt is meg kellett élnem, hogy épp nem volt, (lényegében még most sincs) itthon fûszerpaprikám, se zöld paprika, se piros, se sárga, se semmilyen se van.
Paradicsom se sincs.
De van hús, gomba, meg kolbász...
...tehát minden meg van!
Még akkor is ha Bakonyi nem ilyen ?
...és a díszítés ???
-hm... Kõccsön kértem ?
...és a díszítés ???
-hm... Kõccsön kértem ?
BAKONYI SERTÉSKARAJ, HUNCUT MÓDON
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
20-25 dkg gomba
10 dkg lángolt kolbász
1 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
1 ek. liszt
õrölt kömény
majoránna
bors, só
4 adag galuska
A sertéskarajt felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevéske zsiradékon elõsütjük õket, majd fóliával letakarva félretesszük.
A vöröshagymát felaprítjuk, és visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük.
Közben a gombát szükség szerint megtisztítjuk, és feldaraboljuk.
A kolbászt pici kockákra vágjuk.
Elõször gombát adjuk a hagymához, aztán néhány perc pirítás után a kolbászt, újabb pár perc elteltével, amikor a kolbász szépen kiadta színét, megsózzuk, fûszerezzük köménnyel és picike majoránnával, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Belerakjuk a elõsütött szeleteket, és szép lassan puhára pároljuk, (szükség szerint pótoljuk a levét) a tejfölbõl és a lisztbõl készült habarással besûrítjük.
Galuskával tálaljuk.Csak 1 jó tanács: A kolbásznak van íze, a húst sóztuk borsoztuk, tehát csak óvatosan fûszerezzük, sózzuk!