Gomba és tartalom avagy Leves a hideg ellen
sponsored links
Hét eleje, menü eleje, elõétel, elõélete nélkül, tartalmas jó étvágyat, gondolkodás nélkül.
Hát ez ölég vicces lett.
Szerintem.
...és bocsesz ?
TARTALMAS GOMBALEVES,
BACONNAL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók:
40 dkg gomba
10 dkg bacon
15 dkg sárgarépa
1 szál szárzeller
2 dl tejszín
2 ek. citromlé
lestyán
majoránna
bors, só
olívaolaj
apró tészta (nálam most 4 ek. rizsszem tészta)
A megtisztított gombát, sárgarépát feldaraboljuk, a szárzellert kis kockákra vágjuk.
A bacon-t vékonyan felcsíkozzuk és egy kevés olívaolajon elkezdjük pirítani, amikor kezd szép színt kapni, hozzáadjuk a sárgarépát, majd pár perc múlva a gombát és a zellert, és így együtt pirítjuk õket tovább.
Újabb néhány perc elteltével, megsózzuk, borsozzuk, majoránnával és lestyánnal ízesítjük, meglocsoljuk a citromlével, és vízzel felöntve kívánt puhaságúra fõzzük, félúton beleszórjuk az aprótésztát (amit akár külön is kifõzhetünk), a végén tejszín hozzáadásával még tartalmasabbá tesszük.