Gomba vadasan zsemlegombóccal
sponsored links
Hozzávalók:(mélyhûtõben volt kb. 15 dkg. abált gomba) 15 dkg. gomba, 1/2 dl olaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 mk.õröltbors, só, erõspaprika, 1-1 szál fehér és sárgarépa, 1 ek. ételízesítõ, 1 db babérlevél, 1 ek. liszt, 1,5 dl tejföl, 1 ek. mustár. Gombóchoz: 1 és egy fél zsömle, 1 db tojás, só, kevés zsír, sz.sz. liszt. kb. 1 dl tej, 1 kisebb krumpli.
Elkészítése: A zöldséget a vegetás vízben puhára fõztem, leszûrtem és villával összenyomkodtam. Az olajat megforrósítottam majd az apróra összevágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteltem. Ezután hozzátettem a gombát amit megszórtam borssal, sóval és csípõspaprikával nagyon kevés vizet öntöttem rá.
Nem kellett sokáig fõznöm mivel már abált volt a gomba , kevés fõzés után bele öntöttem a összetört ...