Gomb?s-sajtos rakott krumpli
sponsored links
Majdnem mindenki szereti a rakott krumplit (?), ami n?lunk k?l?nleges helyet foglal el a csal?d kedvencei k?z?tt. ?gy azt?n, hogy ne legyen unalmasan ism?tl?d?, igyekszem rajta mindig valamit vari?lni. Ez a gomb?s, sajtos, tejsz?nes v?ltozat tal?n az, ami az eredeti ut?n mindenkinek a legjobban bej?tt. A krumpli helyett lehet sp?tzle t?szt?val is k?sz?teni, de az m?r nem rakott krumpli, ugye? Sz?val, lehet b?tran neki?llni, abszol?t, de befut? lesz!
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
1 kg krumpli, h?j?ba megf?zve, megh?mozva, kih?tve
2 fej v?r?shagyma
1 p?r?hagyma
1/2 kg csiperke gomba
10 dkg apr?ra v?gott, h?sos, f?st?lt szalonna
1 ek napraforg?-, vagy repceolaj
15 dkg reszelt sajt (pl. ement?li, esetleg keverve f?st?lt sajttal)
2 dl tejsz?n
2-3 ek tejf?l
vaj a t?l kiken?s?hez
A hagym?t ?s a p?r?t megh?mozzuk ?s mindkett?t felkarik?zzuk. A gomb?t megtiszt?tjuk, felszeletelj?k.
A szalonn?t egy serpeny?ben forr? olajon kis?tj?k, r?dobjuk a hagym?kat ?s ?vegesre p?roljuk.
Hozz?adjuk a felszeletelt gomb?t ?s gyeng?n megs?zzuk, borssal megsz?rjuk. Fed? alatt puh?ra p?roljuk.
A s?t?t 200 fokra el?meleg?tj?k.
A kih?lt krumplit felkarik?zzuk ?s a fel?t egy vajjal kikent, t?z?ll? t?lba fektetj?k. Kev?s s?val megsz?rjuk.
A k?sz z?lds?ges alapot fel?ntj?k a tejf?llel elkevert tejsz?nnel, egyet rottyantunk m?g rajta ?s r?sim?tjuk a krumpli tetej?re. Erre ter?tj?k a marad?k krumplikarik?kat, majd megsz?rjuk a reszelt sajttal.
A s?t?ben addig s?tj?k, m?g a sajt sz?pen r?olvad a tetej?re ?s egy kis sz?nt kap.
T?lal?skor adhatunk mell? friss z?ldsal?t?t.
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
1 kg krumpli, h?j?ba megf?zve, megh?mozva, kih?tve
2 fej v?r?shagyma
1 p?r?hagyma
1/2 kg csiperke gomba
10 dkg apr?ra v?gott, h?sos, f?st?lt szalonna
1 ek napraforg?-, vagy repceolaj
15 dkg reszelt sajt (pl. ement?li, esetleg keverve f?st?lt sajttal)
2 dl tejsz?n
2-3 ek tejf?l
vaj a t?l kiken?s?hez
A hagym?t ?s a p?r?t megh?mozzuk ?s mindkett?t felkarik?zzuk. A gomb?t megtiszt?tjuk, felszeletelj?k.
A szalonn?t egy serpeny?ben forr? olajon kis?tj?k, r?dobjuk a hagym?kat ?s ?vegesre p?roljuk.
Hozz?adjuk a felszeletelt gomb?t ?s gyeng?n megs?zzuk, borssal megsz?rjuk. Fed? alatt puh?ra p?roljuk.
A s?t?t 200 fokra el?meleg?tj?k.
A kih?lt krumplit felkarik?zzuk ?s a fel?t egy vajjal kikent, t?z?ll? t?lba fektetj?k. Kev?s s?val megsz?rjuk.
A k?sz z?lds?ges alapot fel?ntj?k a tejf?llel elkevert tejsz?nnel, egyet rottyantunk m?g rajta ?s r?sim?tjuk a krumpli tetej?re. Erre ter?tj?k a marad?k krumplikarik?kat, majd megsz?rjuk a reszelt sajttal.
A s?t?ben addig s?tj?k, m?g a sajt sz?pen r?olvad a tetej?re ?s egy kis sz?nt kap.
T?lal?skor adhatunk mell? friss z?ldsal?t?t.