Gomb?s padlizs?nsal?ta
sponsored links
Anyuk?m?k kertj?ben id?n csod?s lett a padlizs?n term?s. Mi is kaptunk bel?le p?r darabot. A padlizs?nkr?men k?v?l
k?sz?lt m?g egy kis sal?ta is bel?le.
A gomb?t pedig a Chef Gomba biztos?totta.
A recept megjelent a Kif?zt?k oldalon is.
*1 nagyobb padlizs?n
*10 dkg tejf?l
*2 p?pozott ev?kan?l cukormentes majon?z
*1 tk must?r
*1 tk citroml?
*s?
*?r?lt bors
*kev?s ol?vaolaj a s?t?shez
A padlizs?nt 1*1 cm-es kock?ra v?gjuk, majd tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk egy kev?s ol?vaolajjal ?s megsz?rjuk s?val, borssal. 160
fokra el?meleg?tett s?t?ben kb. 15 perc alatt megs?tj?k. Kih?tj?k. A szeletelt gomb?t kev?s felforr?s?tott olajon megs?tj?k, k?zben meghintj?k
s?val ?s borssal. A tejf?lt sim?ra keverj?k a must?rral, majon?zzel, citroml?vel, ?zes?tj?k egy-egy csipet s?val ?s borssal. Beleforgatjuk
a kih?lt gomb?t ?s a padlizs?nt. Ha sz?ks?ges ut?n?zes?tj?k. P?r ?r?t a h?t?ben pihentetj?k, hogy az ?zek j?l
?ssze?rjenek. S?ltekhez, grillezett h?sokhoz k?n?ljuk.