Gomb?s m?jas vagdalt (paleo)
sponsored links
H?t?k?szlet kis?pr?st tartottam. Gyakorlatilag minden marad?k nyersanyag beleker?lt, amit a h?t?ben tal?ltam.
Hozz?val?k:
50 dkg dar?lt h?s
1,5 v?r?shagyma
1 toj?s
2-3 ev?kan?l zs?r
20 dkg v?konyra szelt h?sos szalonna
15 dkg szeletelt sonka
14 dkg gomba
2 ev?kan?l finomra v?gott z?ld petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
4-5 csirkem?j
t?r?tt bors
s?
a t?lal?shoz:
j?gsal?ta
ferment?lt csics?ka (recept itt)
balzsamecet
A finomra v?gott v?r?shagym?t a zs?ron ?vegesre fonnyasztjuk. K?tharmad?t a dar?lt h?shoz keverj?k. Hozz?adjuk a toj?st is. S?val, borssal ?zes?tj?k. A marad?k hagym?hoz adjuk a gomb?t ?s a z?ld petrezselymet. ?zes?tj?k s?val, borssal, ?sszez?zott fokhagym?val. Zs?rj?ra pir?tjuk. S?t?pap?rra kiter?tj?k a szalonna szeleteket ?gy, hogy f?lig fedj?k egym?st. R?sim?tjuk a dar?lt h?sos kever?ket ?gy hogy a szalonna v?g?n k?r?lbel?l k?t centi ?resen maradjon. Felteker?skor ?gyis tolja a massz?t kicsit a rol?d. Megpakoljuk a sonkaszeletekkel. R?sim?tjuk a pir?tott gomb?t. megsz?rjuk az apr?ra v?gott m?jjal. a s?t?pap?r seg?ts?g?vel feltekerj?k, arra vigy?zva, hogy a pap?r ne ker?lj?n bele a tekercsbe, de k?v?lr?l k?rbe tekerje, illetve, hogy a rol?d v?ge az alj?ra ker?lj?n majd a tekercsnek. A pap?r k?t v?g?t szaloncukor szer?en megtekerj?k. T?z?ll? t?lba tessz?k. 2 dl vizet ?nt?nk al? (nem kell f?lni, nem ?ztatja el a pap?rt). 175 fokos s?t?ben 1 ?r?n ?t s?tj?k, majd a pap?rt oll?val sz?tnyitva m?g annyi ideig, am?g a szalonna megpirul (kb. 15 perc). Balzsamecettel meglocsolt sal?t?val ?s ferment?lt csics?k?val k?n?ljuk.
A facebookon is k?vethettek, itt tudtok csatlakozni hozz?m. Ne feledj?k, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyz?seim n?latok, ha a K?veted lehet?s?gre is r?kattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozz?m.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozz?m.
L?trehoztunk egy ?j paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozz?nk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ?tleteiteket, receptjeiteket is v?rjuk!