Gomb?s-karfiolos quinoa fas?rt
sponsored links
H?smentes fog?st hozok, egy szuper z?lds?ges fas?rtot: van benne barna csiperke, karfiol ?s quinoaval k?sz?lt.
Hozz?val?k (12 darab 7.5 cm-es ?tm?r?j? fas?rthoz):
150 g barna csiperkegomba
2 ek. ol?vaolaj
1 kis v?r?shagyma
2 gerezd fokhagyma
3 nagy karfiolr?zsa (160 g)
1 csokor petrezselyem
100 g quinoa (megf?zve 400 g)
1 tk. s?
bors
3 nagy toj?s
30 g reszelt parmez?n/grana padano
3 ek. zabliszt (50 g)
A quinoat b? s?s v?zben puh?ra f?z?m. A megtiszt?tott gomb?t, hagym?t, fokhagym?t, karfiolt apr?t?ban pulz?lva dar?lom. Egy serpeny?ben az olajon p?r perc alatt ?ts?tom. A petrezselymet is apr?t?g?pbe tettem, de lehet k?ssel is apr?tani.
A f?tt, kih?lt quinoat a s?lt gomb?s kever?kkel ?sszekeverem, hozz?adom a petrezselymet, s?t, borst, a vill?val kiss? felvert toj?sokat, reszelt sajtot, zablisztet. Nekem 12 darab 70 grammos fas?rtom lett, 7.5 cm-es k?r alak? kisz?r?val (desszertform?z?) form?ztam egys?gesre. S?t?pap?rral b?lelt tepsibe teszem, megkenem olajjal ?s el?meleg?tett 180 fokos s?t?ben nagyj?b?l 30 perc alatt megs?t?m.
Sz?nes quionam volt, feh?r is t?k?letes.