Gofri (glutén- és laktózmentes)
sponsored links
Hozzávalók 12 db-hoz:
1 nagy kanál szeretet
350 g darált zabpehely
10 g darált kókuszreszelék
40 g zabkorpa
4 egész tojás
100 g kókuszolaj
3 dl kókusztej (vagy tej, stb.)
85 g édesítõ (xilit/eritrit)
2 cm vanília kikapart magja (v. 2 tk vanília aroma)
1 tk szódabikarbóna
1 nagy csipet só
+ annyi víz, hogy sûrû palacsintatészta állagú legyen (kb. 5 dl-t felvett nekem a zabpehely pluszban! de nem mértem pontosan)
A zabpelyhet ledaráltam, hozzáadtam a zabkorpát, a szintén ledarált kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, egy csipet sót.
A tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat kikevertem az édesítõvel, a kókuszzsírral és a tejjel, hozzáadtam a vanília magokat is. A fehérjéket habbá vertem.
A tojásos keveréket hozzáöntöttem a száraz, zabos keverékhez, alaposan elkevertem, vízzel hígítottam még rajta. Állni hagytam, hogy megszívja magát a zabpehely, majd még adtam hozzá egy kis vizet. Végül a felvert tojásfehérjét is 3 részletben hozzákevertem. Gofrisütõben kisütöttem. Az elsõ adag sütése után érdemes megkóstolni, hogy elég édes/sós-e a tészta.
1 gofri = 278 kalória, 21 g szénhidrát, 16 g zsír, 7 g fehérje
A tésztában a zabpehely egy része vaníliás fehérjével is könnyen helyettesíthetõ például, ez emeli a fehérje tartalmát.
Csokipuding a 12 adaghoz:
3 dl kókusztej
maradék 75%-os étcsoki (kb. 30 g)
1 evõkanál kakaópor
fél zacskó csokoládé ízû pudingpor
édesítõ ízlés szerint
csipet só
A kókusztejet feltettem forrni, majd hozzáadtam a csokit, a kakaóport, az édesítõt és a csipet sót. Kóstolással ellenõriztem. A pudingport 1 dl vízzel kikevertem. Mikor felforrt a csokis tej, hozzákevertem a pudingport, 1 perc alatt besûrûsödött és kész is volt.
1 adag csokipuding a gofrira = 75 kalória, 5 g szénhidrát, 5 g zsír, 1 g fehérje
Csokis fehérjével is dúsítható, szükség szerint.
A gofrit banánkarikákkal és kókuszreszelékkel tálaltam.
With lots of love
Manóka