Gofri

2011-11-13

sponsored links

A lányom régóta rágta már a fülünket gofrisütõért, míg aztán a születésnapjára kapott is egy nem túl márkás kombi készüléket - mert csak ilyet találtunk akkor, hirtelen felbuzdulásunkban. Az az eszköz azonban sajnos óriási csalódást okozott. Alig melegedett fel, szinte csak párolta a tésztát (ill. a szendvicseket is), nem sütötte. Bozalmas volt... A férjem szörnyen feldühödött rajta, de a nyaralás közbejött, így elfelejtõdött a dolog. Míg aztán nemrégiben újra elõkerült a téma és mivel volt egyéb beszerezni való is, rendeltünk egy másik gofrisütõt. Végül ezúttal is kombi készülékre esett a választás, de ezúttal maradéktalanul elégedettek vagyunk vele. Kicsit nézelõdtem a neten receptet keresve, de szokás szerint meglehetõsen vegyes kép fogadott. Így aztán megint összeraktam egy saját változatot, számomra szimpatikusnak tûnõ arányokkal. Íme, az eredmény:

Van ám néhány titok, ha az ember kívül ropogós, belül laza szerkezetû gofrit szeretne. Elõször is, kell bele cukor. Másodszor, jóval sötétebbre kell sütni, mint ahogyan azt elõször jónak látnánk. Harmadszor, kiszedés után pár percig rácson kell hûlni hagyni, különben bepárásodik és gumisan puha lesz. És negyedszer: ez csak frissen jó, de akkor nagyon!

A tészta tehát a következõképpen alakult: ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/11/13/gofr...

sponsored links

Keres?s