Gofri
sponsored links
Nem vagyok egy nagy palacsinta kedvelĂ”, Ăgy nem is nagyon fagyasztok palacsintĂĄt, csak nagyon ritkĂĄn. Ăgy vagyok mĂ©g a gofrival is. Valahogy nem tudtam megszeretni, bĂĄr emlĂ©kszem, hogy gyerekkoromban, amikor az elsĂ” gofrisĂŒtĂ” megnyĂlt, akkor mekkora szĂĄm volt...
De van, hogy elgyengĂŒlök Ă©s Ă©dessĂ©g ehetnĂ©kem gofri fogyasztĂĄsĂĄban manifesztĂĄlĂłdik. Ăgy eszek pĂĄr darabot. TehĂĄt gofrit sĂŒtöttem, Ăme a recept.
HozzĂĄvalĂłk:
4 dl langyos tej
2 db tojĂĄs
30 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
1/2 csomag szĂĄrĂtott Ă©lesztĂ”
4 evÔkanål cukor
2 csomag vanĂliĂĄs cukor
csipet sĂł
ĂzlĂ©s szerint: Ă”rölt fahĂ©j, reszelt citromhĂ©j
Eszköz:
gofrisĂŒtĂ”
ElkĂ©szĂtĂ©se:
A hozzĂĄvalĂłkbĂłl összeĂĄllĂtjuk a tĂ©sztĂĄt, lehetĂ”sĂ©g szerint minĂ©l inkĂĄbb törekedve arra, hogy csomĂłmentes legyen az eredmĂ©ny.
A tĂ©sztĂĄnk sĂ»rĂ» palacsintatĂ©szta ĂĄllagĂș legyen. Ha összeĂĄllĂtottuk, akkor hagyjuk pihenni legalĂĄbb 5 percig. Az Ă©lesztĂ” beindul, könnyedebb lesz az egĂ©sz. Ha tĂșl sĂ»rĂ» lenne a tĂ©sztĂĄnk, akkor kevĂ©s langyos tejet adhatunk mĂ©g hozzĂĄ.
SĂŒtĂ©skor a gofrisĂŒtĂ”t felmelegĂtjĂŒk, gyengĂ©den beolajozzuk, majd a tĂ©sztĂĄt a sĂŒtĂ”be merjĂŒk Ă©s 5-7 percig sĂŒtjĂŒk, amĂg szĂ©p szĂne lesz Ă©s teljesen ĂĄtsĂŒl.
ElĂ”fordulhat, hogy az elsĂ” sĂŒtĂ©s nem sikerĂŒl, ezt fogjuk fel prĂłbĂĄnak Ă©s a mĂĄsodik mĂĄr biztosan sikerĂŒlni fog. Nem kell pĂĄnikba esni!
A kĂ©sz gofrit ehetjĂŒk magĂĄban, megszĂłrhatjuk porcukorral, megkenhetjĂŒk lekvĂĄrral, mogyorĂłkrĂ©mmel, tejszĂnhabot rakhatunk rĂĄ, reszelt csokit, pudingot, bĂĄrmit, amit megkĂvĂĄnunk.
JĂł sĂŒtögetĂ©st!