Gofri - a legfinomabb!
sponsored links
A gofri a nyár és a strandolás elmaradhatatlan finomsága. Legalábbis nekem mindig a gyerekkori strandolások jutnak eszembe errõl a desszertrõl. Nehéz igazán finom gofri receptet találni, de ezt én nyugodt szívvel ajánlom Nektek, mert szerintem ez a legfinomabb! Kívül picit ropogós, belül könnyû és levegõs a tésztája - egyszerûen imádom! Nálam ez a desszert is azok közé tartozik, amit ha elkezdek enni, nem bírom abbahagyni még akkor sem, amikor érzem, hogy már rég jól laktam. Magában is nagyon finom, de általában finom házi lekvárral szeretjük. Na jó, én néha mogyorókrémmel is szoktam enni és tejszínhabbal. :)
Hozzávalók: kb. 20 darabhoz a képen látható formában/méretben
- 40 dkg sima liszt
- 1 csomag sütõpor
- 3 tojás
- 12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 1 csomag vanília cukor
- 12 dkg kristálycukor
- 5 dl tej
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen citrom)
A tálalásnál látható kézmûves kerámiák megtalálhatók a linkre kattintva:
Elkészítés:
1. A lisztet és a sütõport összekeverjük.
2. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját összekeverjük az olvasztott vajjal/margarinnal, a csipet sóval, a cukrokkal, tejjel és a reszelt citrom héjjal. Hozzákeverjük a sütõporos lisztet, majd a tojásfehérjék keménnyé vert habját.
3. Nem kell állnia a tésztának, már azonnal süthetjük is a gofri sütõnkben.
4. Lekvárral, gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy mogyorókrémmel tálaljuk.
Jó étvágyat!