Goffri alma-eper szósszal
sponsored links
A keddi nagy eperlekváros menet után maradt valamennyi nyers gyümölcs is. Terveztem sütit, krémet, turmixot, szószt... Aztán a legtöbb "hammbekaplak" módszerrel jutott egyszerûen a pocakba. Mert úgy a legfinomabb.
Az almás változat gofri mellé készült, aminek a tésztájában most több volt a hajdina, mint egyébként, és így is mûködött. Szerencsére a hugicám õrölt nekem fél kiló hajdinát, amire már nem maradt volna idõm, mikor hazajöttünk, így bátran használhattam a tésztába. Hasonló, mint a kókuszos, de se kókusz, se rozs nem volt benne. Majd 1x lemérem pontosan, és posztolom.
A szószt nem turmixoltam, mert nem akartam zajongani, egyszerûen összetörtem az epret villával, az almát pedig lereszeltem a gyümölcsreszelõn. Ha valaki teltebb ízt szeretne, kesudiót turmixolhat hozzá, én akkor csak a friss gyümölcs ízre vágytam. Ez se recept, csak ötletadó.
Hozzávalók:
20 dkg eper
1 nagyobb alma
1 ek gyümölcscukor / pár csepp sztívia
vaníliapor
citromfû levél
A gyümölcsöket megmossuk, az almát meghámozzuk. Az epret villával összetörjük, az almát lereszeljük, és a kettõt összekeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcscukrot és a vaníliát. Candida betegek használjanak nyírfacukrot, vagy sztíviát. Citromfûlevéllel díszítjük.