Go to Hel!

2011-09-08

sponsored links


A szerintem szellemes címet nagy bánatomra nem én találtam ki, hanem a Hel-félsziget turisztikai kampányáért felelõs ötletelõk, most pedig erre a bejegyzésre szemtelenül kölcsönveszem. Talán nem bánják.
Ma tehát tenger, és akik ismernek, tudják, szilárdan rajongok iránta, ahogyan nyilván sokan még, de ez az én örömöm, szabadságom, elengedésem, mosolyom, ami mindig ugyanolyan jó és tarthatna tovább. Északi vízzel így még nem volt dolgom, Ágóék mondogatták is, más lesz az érzés, majd meglátom a hosszan elnyúló homokkal fedett partot, és szeretni fogom. Nem tévedtek, ezentúl nemcsak a déli emlékek után vágyódom majd, hanem a Balti-tengerhez is. Talán több a lelkendezésbõl mára a kelleténél, de most már így marad.

És akkor Hel (további képek még itt). A félsziget egy egészen érdekes formájú képzõdmény, 34 km hosszú, van, ahol 3 km, de néhol csak 300 méter széles. Képzeljék el: balra nézek, tenger, jobbra nézek, tenger, tréfás pillanat. A keskeny földnyelven kisebb-nagyobb városkák, üdülõhelyek, így nyár végén amolyan békebeli hangulat. Amikor meglátom az elsõ strandot, a homokot, a kis lábtartós kabinokban üldögélõ, napozó nyaralókat, egészen ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/09/go-to-hel...

sponsored links

Keres?s