Gnocchi és zamat avagy Ez most más
sponsored links
Tudom tegnap is krumplis tészta volt, de ez most más.
Mondjuk az is más volt, de ez most máshogy más.
Hát, ennél értelmesebb most nem tudok írni...
...esetleg, valaki más?
No, de hagyjuk; nézzük inkább a receptet ?
GNOCCHI, GOMBÁVAL ÉS PARADICSOMMAL
20 dkg gomba
20 dkg koktélparadicsom
1,5 dl vörösbor
petrezselyem zöldje
kakukkfû
só
Mondjuk az is más volt, de ez most máshogy más.
Hát, ennél értelmesebb most nem tudok írni...
...esetleg, valaki más?
No, de hagyjuk; nézzük inkább a receptet ?
GNOCCHI, GOMBÁVAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
A gnocchihoz-
80 dkg burgonya
25 dkg liszt
1 db tojás
szerecsendió
só
A raguhoz-20 dkg gomba
20 dkg koktélparadicsom
1,5 dl vörösbor
petrezselyem zöldje
kakukkfû
só
A burgonyát héjában megfõzzük, megpucoljuk, burgonyanyomón átnyomjuk, kihûtjük.
A kihûlt burgonyát, összegyúrjuk a liszttel és a tojással; sóval, valamint egy picike frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tészta gyúrásakor (mint azt szoktam mondani), a kezünket lisztezzük és ne a tésztára szórjuk. Amikor megvagyunk a tésztával, lisztezett deszkán, 2-3 cm vastag rudacskákká formázzuk (ahogy kijön, nekem 4 db). Itt már bátrabban használhatjuk a lisztet, de csak a deszka szórására!
Egy villa"éléve", feldaraboljuk a tészta rudacskákat, (lisztezünk, hogy ne tapadjanak össze), majd a tenyerünkben, a vágott felüknél, a villával segítségével megnyomkodjuk, megformázzuk õket.
A raguhoz a gombát szeletekre, cikkekre daraboljuk, és sózás nélkül szépen megpirítjuk.
Közben a paradicsomot is cikkekre vágjuk, és a pirult gomba közé dobjuk, megsózzuk, felöntjük a borral és jól kiforraljuk, kakukkfûvel és petrezselyem zöldjével fûszerezzük.
(Ha kívánjuk, adhatunk hozzá fokhagymát is, mert az még semmit nem rontott el, de én most ezt kihagytam ? )
A ragut a frissen kifõtt gnocchikkal összeforgatjuk.