Gnocchi és finom avagy Ilyen egyszerû lenne?
sponsored links
Hétfõ.
A hétvégi meló kipihenése közben az jutott eszembe, hogy azért, enni is kellene valamit, mielõtt teljesen eltûnnék, az ágy, és a semmit tevés közti ûrben.
Igaz, aggódásra nincs még valós okom, mert rendelkezem egy biztonságos 140 kilónyi, vésztartalékkal; de nem szeretném, hogy a semmit tevésbõl, semmit evés legyen.
GNOCCHI de FARADT
Hozzávalók:
A gnoccihoz-
80 dkg burgonya
25 dkg liszt
1 tojás
szerecsendió
só
+
15 dkg bacon
chili paprika
petrezselyem zöldje
A burgonyát héjában megfõzzük, megpucoljuk, burgonyanyomón átnyomjuk, kihûtjük.
A kihûlt burgonyát, összegyúrjuk a liszttel és a tojással; sóval, valamint egy picike frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tészta gyúrásakor (mint azt szoktam mondani), a kezünket lisztezzük és ne a tésztára szórjuk. Amikor megvagyunk a tésztával, lisztezett deszkán, 2-3 cm vastag rudacskákká formázzuk (ahogy kijön, nekem 4 db). Itt már bátrabban használhatjuk a lisztet, de csak a deszka szórására!
Egy villa"éléve", feldaraboljuk a tészta rudacskákat, (lisztezünk, hogy ne tapadjanak össze), majd a tenyerünkben, a vágott felüknél, a villával segítségével kicsit megnyomkodjuk, megformázzuk õket.
Forró sós vízben pár perc alatt kifõzzük.
A bacont apró kockákra, (csíkokra) vágjuk, egy pici olívaolajon megpirítjuk, közben, amikor már kezd "pirosodni", hozzáadjuk a lecsepegtetett gnocchi-t és együtt pirítjuk tovább. A végén ízlés szerinti mennyiségben, aprított chilivel és petrezselyem zöldjével összeforgatjuk. Tálaláskor sajttal megszórhatjuk, de én most ezt kihagytam.Forró sós vízben pár perc alatt kifõzzük.