Gnocchi, rég volt
sponsored links
Nemrég jutott eszembe, hogy milyen régen készítettem már. Bár ha így visszagondolok, igazából most csinálom másodszor, 10 év után? Kicsit pepecselõs, de én szeretem a pepecselést :)
A recept szinte elsõ a receptes könyvemben (úgyhogy tényleg régen volt) és akkor még nem írtam mellé, honnan származik. Igazából pontos útmutatást nem is lehet adni, mert a tészta végkimenetele nagyban fog függeni a krumplitól (fajta, "évjárat", állapot). Dolce Vita oldalán bõvebben is olvashattok az eredetérõl, készítésérõl.
Rengeteg lehetõség rejlik benne. Végtelenül variálható: friss fûszernövényekkel, spenóttal, sütõtökkel, céklával, stb.
Én Jamie féle villámgyors paradicsomszósszal öntöttem nyakon, a Zuram amolyan magyarosan: tejföllel és sajttal ette.
Hozzávalók:
1/2 kg krumpli (lehetõleg lisztesebb fajta)
100 g liszt, amibõl 3 ek durumliszt, 4-5 ek pedig teljes kiõrlésû liszt (ez utóbbi ízlés kérdése)
1 tojás sárgája
só, bors, szerecsendió ...