Gnocchi quasi alla sorrentina - Majdnem sorrentoi gnocchi
sponsored links
Édesköményes-paradicsomos gnocchi
Hozzávalók 4 fõre:
A gnocchihoz: 600 gr magas keményítõtartalmú burgonya, 150-250 g liszt (amennyit a burgonya felvesz), só
A szószhoz: 200 g mozzarella, 1 salotta hagyma, 1 kisebb édeskömény, 100 g érlelt pecorino frissen reszelve, 400 ml házi paradicsomszósz, só, frissen õrölt feketebors, extraszûz olívaolaj
A burgonyát megmossuk, és egy egy lábasba tesszük. Felöntjük hideg vízzel, sózzuk, és puhára fõzzük. Ezután meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, és egy deszkán szétterítjük, hogy a nedvesség minél hamarabb elpárologjon belõle..
Az áttört burgonyát sózzuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, és sima felületû, könnyen formázható tésztát gyúrunk belõle (ha nem áll össze, adhatunk hozzá egy tojássárgáját).
A tésztát 8 részre osztjuk, mindegyikbõl 1,5 cm széles hengereket formázunk (jöhetnek a gyerekek!).
A hengereket 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és gnocchicsíkozó lapocskán (vagy reszelõn) ...