Gnocchi (paleo)
sponsored links
Azt hiszem a nagylány tegnapi mondata mindent elárul róla: - Nem tudom, hogy mibõl van de nagyon finom. Egy kis maradék hasznosítás állt az elkészítés hátterében, ugyanis elõzõ nap libacombot sütöttem édesburgonya és szalonnás kelbimbó körettel. Maradt egy kevés édesburgonya pürém, azt használtam fel hozzá. Fehéret és narancssárgát vegyesen. Itt írtam le, hogy készítettem a pürét és ilyen volt kompletten a libacombos ebéd.
A gnocchi hozzávalói.
2 tojás
20 dkg hideg édesburgonya püré
10 dkg Totu
5 dkg reszelt parmezán
törött bors
só
továbbá:
20 dkg húsos szalonna
zsálya (sajnos csak szárítottam volt)
parmezán
A tojást az édesburgonya pürével és a totuval botmixerrel sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a parmezánt. Ízesítjük sóval, törött borssal. 20 percet pihentetjük (24 fok fölött inkább hûtõben, alatta jó a szobahõmérséklet is). 1,5 centis hurkává sodorjuk a tésztát (ha van tupperes tésztavarázs formázó pillanatok alatt megvan). 1 centis darabokra vágjuk Villával gnocchi formára alakítjuk. Forrásban lévõ sós vízben megfõzzük (én három adagban, tehát nem egyszerre fõztem ki). Ha feljön a víz színére már csak 2-3 perc kell neki.
A szalonnát kis kockára vágjuk. Megpirítjuk. Megszórjuk zsályával. Hozzáforgatjuk a gnocchit. Összemelegítjük. Végül parmezánnal megszórva kínáljuk. A libacomb mellé akér köretként is fogyaszthatjuk, de önálló ételként is megállja a helyét.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!