Gnocchi kéksajtos mártásban, pirított cukkini kockákkal.

2017-07-25

sponsored links

Tegnap bóklásztam a Torkosborz oldalán és szembejött velem EZ a recept.
Tulajdonképp minden összetevõjét kedvelem, miért is ne készítsem el?
Ma ez volt az ebédünk, de nem lesz a kedvencem. :)
Azért leírom, hátha valaki szintén ki szeretné próbálni. Én 2 fõre készítettem, a recept is 2 fõre van
A gnocchi-hoz: 2 nagy burgonya héjában megfõzve, krumplinyomóval összetörve, 1 tojás, 3-4 ek liszt, só, szerecsendió, fehérbors.
A mártáshoz: tejszín ( kb 1 dl) gorgonzola sajt ( dolce kb 7 dkg) só, bors
Egy kisebb cukkini, olívaolaj.
Elõször a burgonyákat megfõztem héjastól, majd krumplinyomóba dobtam és áttörtem. A héj fennakad a lyukakon, utána csak ki kell dobni. Ezt követõen összekevertem a tojással, liszttel, sóval, borssal, szerecsendióval és rúddá hengergettem. Egy kés fokával kisebb darabokra vágtam, a tenyeremben megformáztam és forró sós vízben kifõztem.
A cukkinit felkockáztam és olívaolajban kisütöttem.
A tejszínt felforraltam picit sóztam borsoztam és elnyomkodtam benne a sajtot, majd sûrû mártássá fõztem.
A tálalásnál jól összekevertem a sajtos mártást a kifõtt gnocchi-val és a tetejére szórtam a cukkini kockákat. Egyszer meg lehetett enni, de nálam ez a felejthetõ kategória.

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/07/gnoc...

sponsored links

Keres?s