Gnocchi házi pestoval és szárított koktélparadicsommal
sponsored links
Úgy terveztem, hogy tökfõzelék lesz vacsorára az egészség és fogyás jegyében, azonban vásárlás közben megláttam egy szép doboz, friss gnocchi-t. Mondanom sem kell, hogy a tökfõzelék képe azonnal szertefoszlott a szemeim elõl és már láttam is magam elõtt a finom, fõtt gombócokat szárított paradicsommal és frissen készült pesto-val.
A forró nyári nap ideális a paradicsom szárításához. Többnyire koktélparadicsomokat félbevágva és némi sóval a legyek ellen behintve kiteszem a napra. Ha nagy a hõség, estére meg is van, de ha mégse, akkor estére behozom nehogy a pára ellepje és reggel ismét kiteszem a napra. Két napnál többre nincs szükség.
A pestohoz szakajtok egy rakás baszalokom levelet a kerben, majd fenyõmaggal és jó adag oliva olajjal együtt ...