Gnocchi hosszan készült raguval
sponsored links
Mostanában sok adósságom gyülemlett fel a bloggal kapcsolatban, igyekszem pótolni õket. Kezdjük egy lassan évek óta halogatott, a bolognaian alapuló raguval, amelynek fõ jellemzõje, hogy hosszú órákon át fõzöm. Általában tésztákhoz szoktam készíteni, ám ezúttal saját készítésû gnocchira került. Ez utóbbi mumus volt a konyhában, mindig is utáltam nekifogni, leginkább a tojástól lágy, ragadós tészta miatt. Ennek azonban egy ideje vége, egy kedves ismerõsöm még decemberben megmutatta, hogy Piemontéban miként tanulta meg elkészíteni a gnocchit tojás nélkül. Mindennek titka a kiflikrumpli és a durumliszt, azaz nem is egészen liszt, már inkább a daraház közelít szemcseméretben, az olasz neve semola di grano duro. Olasz szakboltokban itthon is fellelhetõ.
Hozzávalók (kb. 8-9 adag gnocchi, a ragu 10-12)- 1.5 kg darált marhanyak
- 3-4 salotta vagy kisebb lilahagyma
- 3 sárgarépa
- 5-6 ek. olívaolaj
- 700 ml passzírozott paradicsom
- 250 ml tejszín
- 200 ml száraz fehérbor
- 1 csillagánizs ...