Gnocchi gombás tejszínes mártásban

2014-03-16

sponsored links

Nagyon szeretem a gnocchit, mégis viszonylag ritkán készítek. Korábban egy nagyon finom, céklás gnocchi petrezselymes mártással felkerült már a blogra, de ez a mostani recept egyszerûbb annál, hiszen nem kell a macerás céklával bajlódni.

Hozzávalók:
  • 4-5 szem burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • õrölt fehér bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 25 dkg gomba
  • 200 ml fõzõtejszín
  • 1 dl tej
  • kis csokor petrezselyemzöld
A burgonyákat héjában megfõzzük, majd meghámozzuk és villával összetörjük. Kicsit hûlni hagyjuk.
A lisztet elkeverjük egy kevés sóval, majd hozzáadjuk a langyosra hûlt burgonyát, és a tojást. Lágy tésztát gyúrunk, és lisztezett munkafelületen hosszúkás hengereket formázunk belõle, amiket aztán éles késsel 2-3 cm-es darabokra vágunk. Az így elkészített gnocchik egyik felét egy villával enyhén benyomjuk, majd enyhén sós, forró-lobogó vízben kifõzzük õket. Pár perc alatt megfõnek, és feljönnek a víz felszínére, mint a nokedli. Ekkor leszûrjük, és félretesszük õket, amíg a tejszínes mártás elkészül.
Ehhez a gombát megtisztítjuk, és apróra daraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy teflonserpenyõben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, sóval és borssal ízesítjük, és kevergetve pároljuk. Ha szükséges, kicsi vizet öntünk hozzá. Addig fõzzük, amíg a gomba is megpuhul, majd belekeverjük a tejszínt, és simára keverjük. Felforraljuk, és ha szükséges, akkor egy kis tejjel higíthatjuk.
A petrezselyemzöldet finomra metéljük, és az utolsó pár percben a gombás mártáshoz keverjük.
A frissen kifõtt, még meleg gnocchit ezzel a mártással tálaljuk.

Folytats a blogon ... fozzunk-egyutt.blogspot.com/2014/03/g...

sponsored links

Keres?s