Gnocchi gombás tejszínes mártásban
sponsored links
Nagyon szeretem a gnocchit, mégis viszonylag ritkán készítek. Korábban egy nagyon finom, céklás gnocchi petrezselymes mártással felkerült már a blogra, de ez a mostani recept egyszerûbb annál, hiszen nem kell a macerás céklával bajlódni.
Hozzávalók:
A lisztet elkeverjük egy kevés sóval, majd hozzáadjuk a langyosra hûlt burgonyát, és a tojást. Lágy tésztát gyúrunk, és lisztezett munkafelületen hosszúkás hengereket formázunk belõle, amiket aztán éles késsel 2-3 cm-es darabokra vágunk. Az így elkészített gnocchik egyik felét egy villával enyhén benyomjuk, majd enyhén sós, forró-lobogó vízben kifõzzük õket. Pár perc alatt megfõnek, és feljönnek a víz felszínére, mint a nokedli. Ekkor leszûrjük, és félretesszük õket, amíg a tejszínes mártás elkészül.
Ehhez a gombát megtisztítjuk, és apróra daraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy teflonserpenyõben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, sóval és borssal ízesítjük, és kevergetve pároljuk. Ha szükséges, kicsi vizet öntünk hozzá. Addig fõzzük, amíg a gomba is megpuhul, majd belekeverjük a tejszínt, és simára keverjük. Felforraljuk, és ha szükséges, akkor egy kis tejjel higíthatjuk.
A petrezselyemzöldet finomra metéljük, és az utolsó pár percben a gombás mártáshoz keverjük.
A frissen kifõtt, még meleg gnocchit ezzel a mártással tálaljuk.
Hozzávalók:
- 4-5 szem burgonya
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- õrölt fehér bors
- 1 fej vöröshagyma
- étolaj
- 25 dkg gomba
- 200 ml fõzõtejszín
- 1 dl tej
- kis csokor petrezselyemzöld
A lisztet elkeverjük egy kevés sóval, majd hozzáadjuk a langyosra hûlt burgonyát, és a tojást. Lágy tésztát gyúrunk, és lisztezett munkafelületen hosszúkás hengereket formázunk belõle, amiket aztán éles késsel 2-3 cm-es darabokra vágunk. Az így elkészített gnocchik egyik felét egy villával enyhén benyomjuk, majd enyhén sós, forró-lobogó vízben kifõzzük õket. Pár perc alatt megfõnek, és feljönnek a víz felszínére, mint a nokedli. Ekkor leszûrjük, és félretesszük õket, amíg a tejszínes mártás elkészül.
Ehhez a gombát megtisztítjuk, és apróra daraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy teflonserpenyõben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, sóval és borssal ízesítjük, és kevergetve pároljuk. Ha szükséges, kicsi vizet öntünk hozzá. Addig fõzzük, amíg a gomba is megpuhul, majd belekeverjük a tejszínt, és simára keverjük. Felforraljuk, és ha szükséges, akkor egy kis tejjel higíthatjuk.
A petrezselyemzöldet finomra metéljük, és az utolsó pár percben a gombás mártáshoz keverjük.
A frissen kifõtt, még meleg gnocchit ezzel a mártással tálaljuk.