Gnocchi
sponsored links
Folytatom azt a tendenciát, hogy hétköznap kevesebb húsos étel készül a konyhámban. Ez általában úgy néz ki, hogy vasárnap megfõzök hétfõre, hétfõn megfõzök keddre-szerdára, szerdán pedig a következõ két napban. Ezek az ételek általában húsmentesek, vagy könnyebb fogások.
Ha már húsmentes fogás; Reni kolléganõm valamelyik nap négysajtos gnocchit hozott. Vehettem volna akár elõre csomagolt alapot hozzá, de ehhez nem fûlik a fogam, így nem lehetett más, megcsináltam. Ehhez kapóra jött a Nõk Lapja Konyhájában Vrábel Kriszti receptje. (most hogy ezt leírtam, rájöttem, hogy az esetek túlnyomó részében az Õ receptjei húznak ki a csávából. Még jó, hogy mind a két szakácskönyve a polcomon figyel, rendszeresen forgatom is õket, vannak már bejáratott receptjeim tõle)
Ghocchi alaprecept következik:
Hozzávalók:
1kg krumpli (öreg, száraz a legjobb), 1 tojás, só, szerecsendió, kb. 25dkg liszt.
A krumplikat megmosom majd héjastól megfõzöm kb. 20-25 perc alatt. A fõzés ideje a krumpliszemek méretétõl is függ. Én hústûvel szoktam megnézni, hogy megpuhultak-e. Amikor megfõtt, lehúzom a héját, majd ...