Gnocchi, cukkini és kék sajt avagy Itt is, ott is
sponsored links
Hamarosan annyi éves leszek, hogy az számomra is meglepõ (mondjuk ez évek óta így van).
Ilyen korban az ember megkeresi a régi barátokat, hogy egy jót beszélgessen.
Épp ezért elmegy az orvoshoz, mert ott, a váróban, már könnyeben találkozik az ismerõseivel.
No, így voltam én is ma, bár reggel már eszembe jutott, hogy egy jó kis gnocchi-t ennék, meg is fõztem a burgonyát, aztán 10 óra után, el ugrottam a Dr. Orvoshoz...
Du. 4 azaz 16 óra után, amikor haza értem, hama-gyorsan össze is dobtam, az ebédem...
...
...mit?
Ja, neem, nem voltam 6 órát az orvosnál, nem, nincs ebben semmi irónia...
Közben azért más dolgokat is elintéztem, pl. átugrottam röntgenre, beléptem a patikába, meg aztán postán is voltam ?na az sem egyszerû...
GNOCCHI, KÉK SAJTTAL ÉS CUKKINIVEL
Hozzávalók:
A gnocchihoz-
80 dkg burgonya
25 dkg liszt
1 db tojás
szerecsendió
só
A szószhoz-
1 db cukkini (25-30 dkg)
10 dkg Gorgonzola (Márvány sajt)
2 dl tejszín
bors, só
olívaolaj
A burgonyát héjában megfõzzük, megpucoljuk, burgonyanyomón átnyomjuk, kihûtjük.
A kihûlt burgonyát, összegyúrjuk a liszttel és a tojással; sóval, valamint egy picike frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tészta gyúrásakor (mint azt szoktam mondani), a kezünket lisztezzük és ne a tésztára szórjuk. Amikor megvagyunk a tésztával, lisztezett deszkán, 2-3 cm vastag rudacskákká formázzuk (ahogy kijön, nekem 4 db). Itt már bátrabban használhatjuk a lisztet, de csak a deszka szórására!
Egy villa"éléve", feldaraboljuk a tészta rudacskákat, (lisztezünk, hogy ne tapadjanak össze), majd a tenyerünkben, a vágott felüknél, a villa segítségével kissé megnyomkodjuk, megformázzuk õket.
A cukkinit felkockázzuk és kevéske olívaolajon, megpirítjuk.
Közben a Gorgonzola-t belemorzsoljuk a tejszínbe, egy villával meg is nyomkodhatjuk, hogy jobban keveredjen.
A kifõtt gnocchit összeforgatjuk a cukkinivel, ráöntjük a sajtos-tejszínt és sûrûre forraljuk; szükség szerint sózzuk borsozzuk, tányérra rakjuk, megesszük, semmi cicó.
Szép estét ?
A cukkinit felkockázzuk és kevéske olívaolajon, megpirítjuk.
Közben a Gorgonzola-t belemorzsoljuk a tejszínbe, egy villával meg is nyomkodhatjuk, hogy jobban keveredjen.
A kifõtt gnocchit összeforgatjuk a cukkinivel, ráöntjük a sajtos-tejszínt és sûrûre forraljuk; szükség szerint sózzuk borsozzuk, tányérra rakjuk, megesszük, semmi cicó.
Szép estét ?