Gnocchi alaprecept
sponsored links
Már rég szerettem volna gnocchit készíteni, de valahogy ez mindig elmaradt. Sok recept kering fent a neten, nos, én megalkottam a saját változatomat. Az elején picit nehezen ment a formázás, de a végére belejöttem és viszonylag gyorsan is ment, aminek a technikáját INNEN lestem el. Én a jó öreg csigatészta készítõ bordát használtam. Na, nem pont úgy néz ki, mint az eredeti, picit nudlis, de az enyém :-) Szó se róla, hogy nem egy 5 perces fogás, de azt hiszem a házilag készített ételeknek nincs párja.
Ez egy alaprecept, a mártásokhoz, szószhoz, amivel/amiben kínáljuk, csak a képzelet szab határt. Talán a paradicsomos lesz az elsõ, ami asztalra kerül nálunk, de arról majd legközelebb beszámolok.
Hozzávalók 6 fõre:
*50 dkg megtisztított krumpli
*1 kisebb tojás
*1 csapott kk só
*Kb. 15 dkg liszt
A feldarabolt krumplit megfõzzük, leszûrjük és hagyjuk lecsepegni. Jól áttörjük, ízesítjük a sóval, beleütjük a tojást, majd a lisztet fokozatosan adagolva puha, de nem ragacsos tésztává dolgozzuk.
Ha szükséges, még adhatunk egy kevés lisztet hozzá, de ne legyen túl kemény.
Lisztezett felületen kisujjnyi rudakat sodrunk, amiket 3 cm-es darabokra vágunk. Villa segítségével vagy lisztezett csigatészta készítõ bordán átgurítjuk.
Bõ, sós vizet forralunk 1 evõkanál olajjal. Ha már gyöngyözve forr, kisebb adagokban kifõzzük benne a tésztákat. Akkor jó, ha már feljönnek a víz tetejére. Lecsepegtetjük.
Tetszés szerinti szószban, illetve mártással kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.