Gluténmentes sütõzacskós zsömle

2014-01-28

sponsored links

Már régen ki szerettem volna próbálni a gluténmentes zsömlét zacskóban sütve. Búzásat gyakran sütöttem ilyen formában. Jól sikerült, nagyon szépen megkelt, mert a zacskó biztosította a párás környezetet. 

Hozzávalók:
200 g schar mix B
100 g beiker
1 kk fiber husk
1 kk só
1 evk olaj
fél tasak Oetker száraz élesztõ
1 kockacukor
300 ml tej/víz meglangyosítva

Mindent összegyúrtam, olajos kézzel zsömléket formáztam, 8 db lett nekem és két sütõzacskóba tettem. A zacskó száját lezártam, 20 percet kelt így, majd elõmelegített 200 fokos sütõben 20 percet sült a zacskóban, majd 5 percet a zacskót kivágva. Nagyon finom puhák és a héjuk extrán ropogós.


Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2014/01/glute...

sponsored links

Keres?s