Gluténmentes ropi (az egyik legfinomabb)
sponsored links
Így nyáron gyakran megyünk a srácokkal buliba, szalonnát sütni, ahova mindig viszek rágcsálni valókat. Ezt a ropi receptet nem gluténmentes formában már nagyon-nagyon régen elmentettem és nagyon sokszor megcsináltam, de mindig olyan gyorsan elfogyott, hogy nem volt alkalmam fotózni, vagy elvitte magával a gyerek szülinapra és nem fértem hozzá, hogy lefotózzam. Most csak a szomszédba mentünk, és bár három nem gluténmentes sütit is vittem, Ábel kedvéért ezt a ropit még gyorsan elkészítettem. Nagy elõnye, hogy tényleg gyorsan készen van és az alábbi recept szerinti nagyon-nagyon ropogós, nem szétterülõ ropikat eredményez.
Hozzávalók:
60 g kókuszolaj
80 g natúr joghurt
120 g gluténmentes liszt (nálam most Beiker)
1 evk kukorica keményítõ
1 evk szezámmag (elhagyható, de finom benne)
2 tojás
1 kk só
1/2 kk sütõpor
tetejére dekorsó, vagy ízlés szerint amit szeretünk
ízesítõk: füstölt paprika, fokhagymapor, édes paprika, egyéb fûszerek ízlés szerint
A hozzávalókat (elõször a nedvest, aztán a szárazat hozzáadva) alaposan elkeverjük. Habzsákba töltjük és a sütõpapíros tepsire nyomjuk a legvékonyabb nyomófejjel ropiformákat nyomunk. Megszórjuk dekorsóval és 180 fokon, elõmelegített sütõben 15 perc alatt ropogósra és enyhén rózsaszínre sütöttem. Ha paprikát teszünk bele, akkor hamarabb pirul, a massza is eleve rózsaszín. A gyerek natúran szereti a legjobban, de ha felnõtteknek készítjük, akkor bátran bánjunk a fûszerekkel, mert úgy is nagyon finom.