Gluténmentes piskóta

2015-01-18

sponsored links


A mindenmentes fõzés nem a mániám, de szeretem a kihívásokat. Ha valami érdekel igazán, az a teljes értékû, húsmentes étkezés, de mivel eszem húst, ezért ezt nem hívom vegetáriánusnak. Egyszerûen úgy gondolom, hogy az én konyhámban a hús ritkán fõszereplõ. A sütik terén nálam a házi sütemények viszik a pálmát. A túlzott liszt és cukor használat sosem volt rám jellemzõ, így a liszt nélküli édességekben eleve van tapasztalatom. A legjobb francia és olasz édessségek sokszor dióval, vagy mandulával vagy épp csokoládéval és sok sok tojással készülnek, a liszt tényleg mellékszereplõ.
Elhiszem egyúttal, hogyha valamilyen oknál fogva nem ehetsz lisztet, akkor ezen pörög az agyad, és mindenáron meg akarod oldani ezt a problémát. Mostanában a baráti és ismerettségi körömben egyre gyakrabban jelentkezik a gluténmentes étkezés iránti igény. Ez az alapsüti nekik készült. Jó a gardróbban az olyan darab, amit sok mindennel kombinálhatsz. Na ez ilyen lett: ez a kis gluténmentes piskóta! Próbáld fel, és ha ízlik, akkor tartsd meg. Jöhet hozzá finom házi jam, csokikrém (mousses au chocolat), vagy épp egy lemoncurd, vagy egy fõzött narancskrém. Szeretettel. Nektek.

Mandulás piskóta liszt nélkül - a gluténmentes alapsüti

Elõkészítési idõ:         20 perc
Sütési idõ :                  20 - 30 perc
Mennyiség:                 6 - 8 adag

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2015/01/a-mi...

sponsored links

Keres?s