Gluténmentes - pirított-dió szelet
sponsored links
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg cukor, 15 dkg vaj, 12 dkg gluténmentes lisztkeverék, 2 nagy kanál rizsliszt és 1 nagy kanál keményítõ keveréke, 8 dkg étcsokoládé, 3 tojás, 1 csomag vanília, késhegynyi só, fél csomag sütõpor.
A diós réteghez: 15 dkg dióbél, 10 dkg cukor, 1 dl tejszín, negyedcsészényi víz, késhegynyi só, 1 evõkanálnyi rumaroma vagy 1-1,5 kanálnyi vanília aroma.
A tetejére: 15 dkg csokoládé, 1 dl tejszín.
Elkészítése:
A sütõt elõmelegítjük. A csokoládét a vajjal vízgõz felett összeolvasztjuk, langyosra hûtjük. A tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliával habosra verjük, majd beledolgozzuk a hûlt csokoládét is. Mixerrel jól eldolgozzuk, majd kis adagonként hozzáadjuk az elkavart liszteket, a sütõporral együtt. Addig dolgozzuk, míg szép, egynemû, híg masszát kapunk. Sütõpapírral bélelt, közepes méretû tepsibe öntjük, majd közepes tûznél tûzpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihûlni. Ha a tészta ...