Gluténmentes nutelláskalács

2014-04-28

sponsored links

Megláttam a face-en és megkívántam. A receptet magam alkottam, persze nem nagy ördöngõsség, tejjel-tojjásal-vajjal készülõ kelt tészta nutellával. Egyszerû mégis nagyszerû :) Nagyon finom volt, frissen ellenállhatatlan.





Hozzávalók:
130 g Nutri free mix per pane
170 g Schar mix B
(bátran variáljátok, ami nektek kelt tésztához bejön, nekem most így jött össze, lehet egy félébõl is)
1 púpos kk fiber husk
170 ml tej
40 g olvasztott vaj vagy margarin
fél csomag szárított élesztõ
4 kk cukor (ízlés szerint, így nem volt édes a tészta)
1 tojás
csipet só
A kenéshez 3-4 evk nutella

A tejben feloldjuk a cukrot és a száraz élesztõt. A liszte(eke)t tálba tesszük, beleszórjuk a sót és a fiber huskot. Hozzáöntjük a tejes-élesztõs keveréket, hozzáütjük a tojást és elkezdjük dagasztani, majd beleöntjük az olvasztott margarint és azzal is dagasztjuk. Összesen kb. 4-5 percig. 
A tészta lágy, sokkal-sokkal lágyabb mint a normál búzás, de már kezd elválni a tál falától. Nagyon belisztezett (rizsliszt) szilikon nyújtódeszkára tesszük (én szilikonos lapáttal szoktam rákaparni) és egy fóliát ráterítve téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagra. Megkenjük nutellával, feltekerjük és hosszában középen kettévágjuk, és kifordítjuk. Majd a két felet összefonjuk. Én ezt már a tepsiben végeztem (sütõpapírral kibélel). Finoman kell fonni és vágni is, mert lágyabb a tészta, mint a búzásnál megszokott, de egyáltalán nem lehetetlen, sietni nem lehet, csak szépen nyugodtan, óvatosan 30 - 40 perc alatt a duplájára kelt, addig elõmelegítettem a sütõt. 200 fokon sült fél órát. 
Nagyon megérte a a fáradtságot!

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2014/04/glute...

sponsored links

Keres?s