Gluténmentes medvehagymás - sajtos keksz
sponsored links
Bulira azoknak, akik sok ételt nem fogyaszthatnak érzékenységük miatt finom nasi, bár nem fogyókúrás. Hadarik Rita oldalán találtam. Némi változtatással készítettem el.
Hozzávalók:
A kölest megõröltem kávédarálóban, mert lisztem nem volt otthon és összekevertem késes robotgépben az összes többi hozzávalóval. Fél órára hûtõbe tettem, hogy összeérjenek az ízek. Pihentetés után kis diónyi golyókat formáltam belõlük, amiket sütõpapírral bélelt tepsibe tettem és tenyérrel szétnyomtam. 180 fokosra elõmelegített sütõbe tettem 12 percre. Sülés közben aztán a lapocskák még jobban elterültek az olvadó sajt miatt. Megvártam míg kihûlnek, csak utána szedtem ki õket.
Hozzávalók:
- 125 g kölesliszt
- 10 g kukoricakeményítõ
- 125 g vaj
- 225 g ementáli sajt
- 10 g aprított medvehagyma
- egy csipet só
- frissen õrölt tarka bors
- 1/2 kk szerecsendió
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
A kölest megõröltem kávédarálóban, mert lisztem nem volt otthon és összekevertem késes robotgépben az összes többi hozzávalóval. Fél órára hûtõbe tettem, hogy összeérjenek az ízek. Pihentetés után kis diónyi golyókat formáltam belõlük, amiket sütõpapírral bélelt tepsibe tettem és tenyérrel szétnyomtam. 180 fokosra elõmelegített sütõbe tettem 12 percre. Sülés közben aztán a lapocskák még jobban elterültek az olvadó sajt miatt. Megvártam míg kihûlnek, csak utána szedtem ki õket.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.