Gluténmentes maradékmentõ - de nevezhetjük áfonyás kukoricamuffinnak is
sponsored links
Az ebédrõl maradt polenta egyharmadából készítettem egy kis sütit. Önmagáért nem állnék neki fõzõcskézni, de így, hogy készen volt, már csak pár perc törödéssel járt az egész.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Az áfonya kivételével mindent egy mély tálba dobáltam és adtam nekik a robotgéppel. Mikor homogén masszává vált, belekevertem az áfonyát és 6 muffin formába próbáltam belepasszírozni. Nehezen, de sikerült. 180 fokon 25-30 perc alatt megsültek.
Közben Andi barátnõmre gondolok, aki csak gluténmenteset ehet. Miatta jönnek ezek az ötletek. Sütöttem neki egy olyan sütit, amiben semmi sincs, amit nem ehet meg. Remélem azért élvezhetõ.
Hozzávalók:
- polenta (7 dl tej/20 dkg kukoricadara) 1/3 része megfõzve
- 2 tojás
- 8 dkg szoba hõmérsékletû vaj
- 3 dkg gyümölcscukor
- 1/2 narancs leve
- 1 csapott tk sütõpor
- 2 marék áfonya
Elkészítése:
Az áfonya kivételével mindent egy mély tálba dobáltam és adtam nekik a robotgéppel. Mikor homogén masszává vált, belekevertem az áfonyát és 6 muffin formába próbáltam belepasszírozni. Nehezen, de sikerült. 180 fokon 25-30 perc alatt megsültek.
Közben Andi barátnõmre gondolok, aki csak gluténmenteset ehet. Miatta jönnek ezek az ötletek. Sütöttem neki egy olyan sütit, amiben semmi sincs, amit nem ehet meg. Remélem azért élvezhetõ.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.