Gluténmentes kókuszkocka
sponsored links
Gluténmentes sütit kellett ma sütnöm, és bevallom, még sosem sütöttem ilyet, kicsit tudatlan vagyok a témában, és hogy biztosan ne kerüljön bele semmi olyan, ami nem szabad, segítséget is kértem, és kimûvelõdtem, megtudtam, hogy a sütõpor és a cukrozatlan kakaópor sem tartalmaz glutént, így nyugodtan használhattam.
Bevallom, nemcsak, hogy gluténmentesen, normál módon sem sütöttem soha kókuszkockát, mert attól tartottam, hogy száraz, azt pedig senki nem szereti. Nos, nem tudom, hogy rendes lisztbõl milyen, de a kukorica lisztes változata valami isteni lett! Szaftos, csokis, nagyon finom. Azt hiszem ezt a változatot fogom használni.
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
6 dkg cukor
6 dkg kukorica liszt
4 dkg cukrozatlan kakaó+2 dkg porcukor
2 tk sütõpor
A csokikrémhez:
25 dkg margarin
2 dl víz
4 dkg kakaó
15 dkg cukor
Rum aroma
A forgatáshoz:
Kókuszreszelék
Porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, a kukorica lisztet, a sütõporral, majd a kakaóba kevert porcukorral összekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a habba, sütõpapírral bélelt közepes méretû tepsibe öntjük. 180 fokra elõmelegített sütõben kb 25 perc alatt megsütjük.
Amíg hûl a tészta, elkészítjük a csokikrémet, a hozzávalókat összekeverjük, majd felolvasztjuk közepes lángon.
A kihûlt tésztát kockákra vágjuk, rácsorgatjuk a csokis masszát, úgy, hogy minden oldalára jusson, majd beleforgatjuk a porcukorral elkevert kókuszreszelékbe.