Gluténmentes kenyér lenmag- és kölespehellyel
sponsored links
Gluténmentes kenyér sütésérõl is nagyon sok levelet, felkérést kapok. Nem vagyok a téma szakértõje ezért a gm fórumra szoktam irányítani a kedves olvasókat. Néhány évvel ezelõtt ugyan próbálkoztam már ilyen kenyerek sütésével, de aztán elmaradt, az egyetlen, amit a mai napig készítek az a gofri gm lisztkeverékbõl, azt szeretjük, nagyon finom.
A helyi bio boltban voltam vásárolni, ott láttam meg ezt a lisztet, ami nekem új, eddig nem találkoztam vele. Mivel továbbra is foglalkoztat a gluténmentes kenyér, péksütemény, vettem egy csomaggal.
Egy egyszerû kenyeret sütöttem próbaképpen belõle, a csomagon megadott recept szerint, de csak féladagot. A lenmagpehely és a kölespehely saját ötletként került a kenyérbe, valamint mivel a tejet is mellõzni szerettem volna burgonya fõzõvizét használtam a sütéshez. Száraz élesztõ helyett pedig frisset használtam.
Hozzávalók:
- 225 g gm fehér kenyérliszt (ezt használtam)
- 1 ek lenmagpehely
- 1 ek. kölespehely
- 1 mk. só
- 1 tk. cukor
- 180 ml burg. fõzõvíz
- 1 tk. ecet
- 1 tojás ...