Gluténmentes kenyér
sponsored links
Már van ilyen recept a blogomon, de ezúttal egy "továbbfejlesztett", fõleg megnagyított adagját írom le, amit kenyérsütõgépben próbáltam ki. És nem utolsó sorban ezúttal fotóval is illusztrálom. Hasonlít egy kicsit a hagyományos kenyérhez, de azért mégis teljesen más. Mindenesetre, nagyon finom. Ha nem használjuk el azonnal, érdemes adagonként lefagyasztani, mert ha megszárad, már nem olyan finom.
Gluténmentes kenyér
Hozzávalók: 4,5-5 dl víz, 2 evõkanál olaj, 20 dkg rizsliszt, 20 dkg burgonyapehely, 25 dkg kukoricakeményítõ, 1 csapott evõkanál só, 3 dkg friss vagy 4 g szárított élesztõ, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Ha van kenyérsütõgépünk, a fenti sorrendben belepakoljuk a hozzávalókat (ebben az esetben célszerû szárított élesztõt használni), és kb. 2 órás dagasztó-kelesztõ-sütõ programra kapcsoljuk. Más tennivalónk már nincs, mint ...