Gluténmentes keksztekercs

2014-03-26

sponsored links

Ez a recept azért került ide, hogy legyen egy ilyen hagyományosabb sütemény is a blogon. Végtelenül egyszerû elkészíteni, és a gyerekek nagyon szeretik. Egyszer sütöttem egy kekszet nekik, ami nem annyira ízlett, azt ledaráltam miután alaposan kiszárítottam és már el is feledkeztem róla. Polcrendezés közben megtaláltam az édes morzsát, így született meg ez az egyszerû keksztekercs.


Hozzávalók:
150 g édes morzsa (vagy ennek a többszöröse)
2 evk kakaó
3 evk kókuszreszelék
2 evk cukor (vagy ízlés szerint, akár alternatív édesítõk)
kb. 1 dcl tej, vagy annyi, amennyitõl szépen összeáll a tészta, apránként kell hozzáönteni.
Ízesíthetjük rummal, vagy valamilyen kókuszos aromával, akár kávéval is ki lehet váltani egy részét a tejnek.
Krém: 70 g vaj, 1 evk méz, 1 evk kókuszreszelék


A vajat hagyom szoba hõmérsékletûre melegedni, elkeverem a vajjal. A kekszport összekeverem a kakaóval, kókuszreszelékkel és cukorral, majd a tejjel egynemû masszává dolgozom. Egy kókuszreszelékkel beszórt fóliára helyezem a "tésztát" és egyet rátéve kinyújtom a kívánt vastagságra. Ebbõl egy kb. 30 cm-s rudacska lett, a gyerekeknek elég volt. Megkenem a puha krémmel, egyenletesen vastagon, majd a fólia segítségével föltekerem. Hûtõben két óra kell neki, míg szépen szeletelhetõ lesz. 

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2014/03/glute...

sponsored links

Keres?s