Gluténmentes karácsonyi torta és más finomságok

2011-11-28

sponsored links

Pár napja itt járt nálam az egyik hugicám, és vele volt a három és fél éves kisfia is. Beszélgettünk, õ meg észrevette, hogy be van kapcsolva a számítógép. "Anya, a karamelltortát akarom nézni!"
Kiderült, hogy ez a pici pötty a neten sütis videókat néz. Már kívülrõl fújja õket. :)) Úgy tûnik, családunkban a szakács és cukrászgén elég erõs... Apukája is nagy sütögetõs, tõle van fönn a blogon a challah receptje is.
Szóval belenéztem kispötty válla fölött a karamell tortába, és láttam hogy nagyon jó kis receptek vannak még ott jobb oldalt.
Hoztam nektek hármat - így karácsony elõtt jól jöhet.

Az elsõ egy liszt nélküli torta, a kinder torta. A piskótája mandulaliszttel készül és a krémek is finomak benne. Szerintem készíthetõ szeletes sütiként is. A tetejét nem így díszíteném, nekem ezekhez a tömény csokis krémekhez nem igazán illik a kiwi, de más gyümölcs sem. Csokimázzal szimpatikusabb lenne, de maga a torta tök jó.

Aztán itt van ez a Pavlova desszert, ami azért tetszik nagyon, mert a kis habcsókformákat akár egy héttel korábban is elkészíthetjük, és mikor feltálaljuk a vendégseregnek, csak be kell õket tölteni tejszínnel és díszíteni gyümölccsel. Karácsonyi õrületben ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/11...

sponsored links

Keres?s